Historiek

5 6 7 8 9 0 1 2 3 4
5 6 7 8 9 0 1 2 3 4
5 6 7 8 9 0 1 2 3 4
5 6 7 8 9 0 1 2 3 4
Icon
1877

Oprichting de Meyer

De Meyer wordt in Gent opgericht als familiebedrijf en pionier in civiele bouwkunde. In 1925 vormen Léonard, Louis en Napoleon-Joseph De Meyer het bedrijf om tot L.L.&N De Meyer. De Meyer is de eerste bouwonderneming ter wereld die het aandurft een hangbrug te bouwen in voorgespannen beton. Bij gebrek aan familiale opvolging wordt De Meyer in 1994 overgenomen door het Nederlandse spoorwegen bouwbedrijf Strukton. 

Icon
1910

Oprichting betonac

In Sint-Truiden start Emiel Cuyckx een klein betonbedrijf. Emiel werd geboren in een familie van kasseileggers en heeft als kantonnier ervaring in het onderhoud van wegen en baangrachten. Het familiebedrijf groeit al snel uit tot een aannemer van openbare werken. 'Beton Algemene Constructie' of kortweg 'Betonac' werd een begrip in de wegenbouw in heel België dankzij de betrokkenheid in de aanleg van het snelwegennetwerk in België. De onderneming was voor Zuid-Limburg en Sint-Truiden een belangrijke en duurzame werkgever.  

Betonac
Icon
1945

Oprichting CEI

Constructies, Electriciteitswerken en Industriebouw, kortweg C.E.I. wordt, als bestaande afdeling van de groep “Unions de centrales Electriques”, in Brussel opgericht als aparte nv. Zo kan de groep met C.E.I. nv, na de oorlog, actiever deelnemen aan de reconstructiewerken van de hoogspanningslijnen in het land.  In 1973 neemt Hollandsche Beton Groep nv (HBG), op dat moment het grootste bouwbedrijf van Nederland, C.E.I. over. C.E.I. richt zich vooral op waterbouwkundige en elektrotechnische werken en heeft maar liefst 1.200 werknemers in dienst. 

CEI
Icon
Group attract
2002

ROYAL BAM GROUP VERWERFT CEI

Begin 2002 verwerft het Spaanse bouwbedrijf Grupo Dragados Hollandsche Beton Groep (HBG), en daarmee ook C.E.I. HBG wordt datzelfde jaar nog verkocht aan Koninklijke BAM Groep. Met deze transactie wordt de Koninklijke BAM Groep grootste bouwbedrijf van Nederland en behoort het tot de meest omvangrijke bouwbedrijven in Noordwest-Europa. De 'groen-oranje' huisstijl die voordien HBG kenmerkte, vindt ook bij BAM onderdak.  

Icon
Group attract
2005

Royal BAM Group verwerft De Meyer

BAM NBM kondigt de overname van Strukton De Meyer aan. Op dat ogenblik telt De Meyer een 500-tal medewerkers en een omzet van € 90 miljoen euro. Dankzij deze overname wordt Royal BAM Group actief in Vlaanderen, Brussel en Wallonië wat betreft civiele betonbouw, utiliteits- en woningbouw.  

Icon
2006

Fusie cei - de meyer

Op 1 januari 2006 worden de twee Belgische werkmaatschappijen van Koninklijke BAM Groep, CEI en De Meyer, samengevoegd onder de naam CEI-De Meyer.  Beide ondernemingen werkten al veelvuldig samen bij de verwerving en uitvoering van projecten, zowel in de utiliteitsbouwsector als op de inframarkt. Deze fusie geeft de Koninklijke BAM Groep slagkracht om efficiënter en slagvaardiger te opereren in de bouwmarkten van Vlaanderen en Brussel.  
Brussel huisvest het hoofdkantoor van CEI-De Meyer, maar de onderneming kent drie divisies. Een voor Burgerlijke Bouwkunde (opererend vanuit Gent), voor Gebouwen (kantoren te Brussel en Gent) en voor Immo (projectontwikkeling). De nieuwe onderneming stelt een 600-tal medewerkers tewerk en heeft een omzet van € 160 miljoen euro. 

CEI-DE MEYER
Icon
Group attract
2007

Royal BAM Group verwerft Betonac

Koninklijke BAM Groep verwerft alle aandelen van de Belgische infrabouwer Betonac nv dat gevestigd is in Sint-Truiden. Betonac telt 350 medewerkers die een omzet van € 100 miljoen euro draaien. Het bedrijf is gespecialiseerd in de aanleg van beton- en asfaltwegen en in de bouw van infrastructurele voorzieningen. De overname vormt een substantiële aanvulling op de infra-activiteiten die al op de Belgische markt werden ontplooid door de werkmaatschappij CEI-De Meyer. 

Icon
2015

Fusie cei - De meyer en Betonac. Bam contractors ontstaat

Koninklijke BAM Groep besluit om de twee Belgische bedrijfsonderdelen CEI-De Meyer en Betonac samen te voegen tot BAM Contractors nv. De Nederlandse moedermaatschappij onderschrijft daarmee de strategie om de structuur te vereenvoudigen. De hoofdzetel van het nieuwe bedrijf wordt in Brussel ondergebracht. De vestigingen in Sint-Truiden en Eke blijven ook aan boord. 

Icon
2022

Stadsbader Group verwerft BAM Contractors

In 2022 verwierf STADSBADER GROUP alle aandelen van BAM Contractors. De voormalige werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep vervoegt zich zo bij de familiale groep STADSBADER, en zet voortaan haar activiteiten verder als zusterbedrijf van STADSBADER, onder een nieuwe vlag: STADSBADER CONTRACTORS bv. Met een hoofdzetel te Brussel en vestigingen te Sint-Truiden, Eke en Houthalen telt STADSBADER CONTRACTORS momenteel ongeveer 400 werknemers en een omzet van € 180 miljoen. 

Together we create space

Image