Familie van Stadsbader Group

STADSBADER CONTRACTORS maakt deel uit van Stadsbader Group. Daardoor kunnen we steunen op een partner waar stabiliteit, maar ook groei voorop staan. Met een sterke verticale integratie op het vlak van materieel en productie-entiteiten, en een bundeling van de expertises van maar liefst 1750 werknemers, vormen we als groep één van de belangrijkste bouwpartners van België.

Historiek

Meer dan 150 jaren ervaring. Dat zijn heel wat generaties die bouwden aan expertises, ervaringsuitwisseling en iconische projecten. Onze geschiedenis leest als een groeiverhaal, doorweven met periodes van voorspoed maar ook met uitdagingen. Met oprichtingen en fusies van bedrijven en met internationale plotwendingen.

De rode draad doorheen ons verhaal bleef, en is ook nu steeds vandaag, onze focus op tevreden klanten met respect voor de veiligheid en het welzijn van onze collega’s en partners, milieu, kwaliteit en innovatie. Niet toevallig ook de speerpunten van Stadsbader Group. Bij hen vonden we in 2022 een veilige thuishaven om samen verder te schrijven aan ons verhaal.

Uitgesproken en betrouwbaar engagement

Geen ‘beleidsverklaring’, wel ‘Ons Engagement’: het is meer dan enkel een formulering. ‘Ons Engagement’ is een belofte van iedere collega. Niet alleen de management board, maar iedere schakel in ons bedrijf verbindt zich ertoe om iedere activiteit af te stemmen op onze ambitie, visie en onze waarden.

Met dit engagement in onze achterzak, engageren we ons voor de lange termijn. We streven ernaar een pioniersrol in te vullen, en op de eerste rij te staan. Voor onze collega’s, klanten én maatschappij gaan we tot het uiterste.

 

Nabijheid en kwaliteit dankzij eigen asfaltcentrale

Om onze dienstverlening te versterken en de afstand tot onze klanten te verkleinen, werd BV Asphalt opgericht. BV Asphalt is actief als asfaltproducent, ontstaan als joint venture tussen de asfaltcentrales van STADSBADER CONTRACTORS in Vinalmont en deze van Viabuild in Grimbergen. De synergieën tussen beide centrales stellen ons in staat om onze missie te realiseren: Onze klanten de beste service bieden op het vlak van veiligheid, kwaliteit en beschikbaarheid.

Zo kunnen we rekenen op ervaren medewerkers, die hun kennis en expertises bundelen om zowel betrouwbaarheid als innovatie op de voorgrond te plaatsen. Tegelijk waarborgen we met twee centrales een kortere transportafstand tot de werven. Dit combineren we waar mogelijk met het transport van onze eigen grondstoffen en materialen over het water. We treden dus niet alleen als betrouwbare, maar ook als duurzame partner op. BV Asphalt, dat is optimaliseren, innoveren, excelleren.

Doordat we deel uitmaken van de Stadsbader Group, vinden we ook met hun asfaltcentrales synergiën. Op die manier vergroten we ons netwerk én verkleinen we de afstand tot onze klanten nog meer.

Ondernemen voor een duurzame maatschappij

We engageren ons voor de lange termijn. En daar stellen we ieder aspect van onze dienstverlening op af. De keuze voor materialen, onze processen en het eindresultaat  hebben één doel: een duurzame impact voor onze collega’s, partners en de maatschappij realiseren.

Een allround materieeldienst

Zowel klein als groot materieel: verlichting, bekisting, (eco)containers, torenkranen, machines, logistiek… Onze materieeldienst ontzorgt met een dienstverlening op maat van de werf. Om te voldoen aan de hoogste milieu- en veiligheidseisen en om onze projecten uit te rusten met de nieuwste technologische ontwikkelingen, vernieuwen ze geregeld een gedeelte van het materieel.

Dit uitgebreide aanbod aan materieel combineert de materieeldienst met een snelle en efficiënte service, waardoor ook zij hun steentje bijdragen aan de performantie van onze projecten.